Aquest és un blog de climatologia i meteorologia. Es pot escriure indistintament de les 2 matèries. Ens fixarem principalment en el clima de Catalunya, però especialment en el clima de Girona i Salt. Hi haurà un seguiment mensual de les observacions del meu observatori de Salt

domingo, 10 de diciembre de 2006

L´anticicló de desembre perllonga la sequera a Catalunya

Els propers 10 dies tindrem l´anticicló molt proper a Catalunya el que garantirà que la sequera continuï. Entre el 18 d´octubre i avui 10 de desembre només hi hagut 4 dies de precipitació apreciable a Salt, el dia 16 de novembre, 0,2 mm, el 5 de desembre, 8 mm, el 6 de desembre, 6,7 mm, el 8 de desembre, 3,1 mm. En total 19,8 mm, que sembla que serà la pluja que hauran caigut en 2 mesos, quan la mitjana climàtica en aquest interval de temps són 150 mm.

L´anticicló al desembre tampoc és tan estrany, el que no és habitual és que no es presentin temporals de pluja més abundants i més llargs que el que hem tingut aquesta setmana. Això repercuteix molt negativament en les estacions d´esquí, sobretot les del Pirineu Oriental, en les quals a hores d´ara gairebè no es veu ni un borral de neu. També les reserves d´aigua del proper estiu perillen, sobretot si es confirma la sequera de les últimes primaveres.

Els propers dies amb anticicló tindrem glaçades febles als afores de Girona, entre -4º i -3º de mínima a les Deveses de Salt, Girona (la vall de Sant Daniel), Vila-roja, Sarrià de Dalt i afores de Sant Gregori. Al centre urbà de Girona voltarem la temperatura d´1º, i al centre de Salt els 0º. Hi haurà forta inversió tèrmica, es preveu que mentres Girona (Sant Daniel), a 91 m tingui -3º de mínima, Girona-Montjuïc (185 m) tingui 2º de mínima. De dia amb el sol la temperatura pujarà força, fins a 16º a Girona, 15º a Salt.

1 comentarios:

Blogger Oriol Rodríguez ha dicho...

Bones.

Sóc l'Oriol Rodríguez, del fòrum CatMéteo (sóc el MeteoBDN).

He estat mirant la teva web, i la veritat, és molt bona.

Et felicito per la feina feta.


Salut i méteo.

1 de abril de 2007, 8:12:00 WET

 

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio